Több a pénz az ingyenes játékokban, mint a fizetősökben...

2011.07.13. 08:44 :: harmundo

Azt eddig is tudni lehetett, hogy az emberek (legalább is a magyarok) nem szeretnek fizetni olyan dolgokért, amikért kötelező, ám ha nincsenek rákényszerítve arra, hogy súlyos ezreseket emeljenek ki a zsebükből, akkor a pénztárca is könnyebben nyílik meg.

A téma az Apple kapcsán került elő. Pár mobilpiaci elemző megnézte a cég júniusi bevételi adatait, amikből kiderült, a top 100-as app lista bevételének a 65%-a az úgynevezett "freemium", vagyis az "ingyenesen játszod, de cserébe minden szarért fizetnek kell" az in-game boltban játékokból származik.

A 65% pedig több, mint a fennmaradó 35%, amik a hétköznapi, "egyszer fizetsz és az egész a tied" elvet követik. Tehát, ha nem kötelező fizetni érte, akkor fizetnek érte az emberek, ha meg kötelező, akkor rohadjon meg a szomszéd tehene is.

Szólj hozzá!

Címkék: apple

A bejegyzés trackback címe:

https://unlimitedenergy.blog.hu/api/trackback/id/tr633062563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása